понедељак, 18. јул 2016.

JABUKA

    Srodne duše su kao dve savršene polovine jedne jabuke.
Po mom mišljenju, pogrešno gledište. Muškarci i žene su toliko različiti u svemu, da ako se ta jabuka iseče, njene polovine nikako nisu jednake. Ni u čemu.
    Zamislite samo da šetate gradom sa vašom  srodnom dušom. Sretnete nekog prijatelja sa novom devojkom. Vi  ćete, drage moje, primetiti da joj tašna odudara od odeće, da joj je lak na palcu iskrzan, da su joj se trepavice slepile od previše maskare. Frizura vam se dopala, i boja kose joj je super, i gde li je nabavila taj dobar ruž u nijansi koju tražite već nedeljama? Ali suknja joj je preuska, a grudnjak viri iz suviše dekoltirane bluze. Cipele izašle iz mode još preprošle godine.Sve ste to ’uhvatile’ u par minuta. Vaša srodna duša će prokomentarisati da je atraktivna.
     Recimo da posle stotinak metara sretnete prijateljicu sa novim muškarcem. Oho! Divne, senzualne usne, prijatan afteršejv, dugi prsti (mmmm....), šeretski osmeh, beli  zubi,brada od tri dana, šarmantno osedeo. Dobre naočare za sunce. Vrede dosta. I sat je skupocen. Pa pogled naniže na grudi, pa na stomak (da nije slučajno pivski, ne dao Bog), pa još naninže (hm?), i kad se rastanete, obavezno se okrenite da bacite pogled na zadnjicu u farmerkama (hm? hm?). Od srodne duše čućete komentar da je vrlo pristojan.
    Dalje, ako prespavate u istom krevetu sa drugaricom (što može vašim muškarcima samo raspaliti maštu), niko neće reći da ste homoseksualke. Dok za njih....pa, recimo da će prećutati takav ’incident’. Oni ne oblače odeću u  roze boji iz istog straha. Mi oblačimo i roze i plavo i sve njihove moguće  nijanse i podnijanse, za koje oni ni ne znaju da postoje. Niti da imaju ime!
   Ne ćelavimo, farbamo se, menjamo frizure od kratke do duge, pa nazad. Od plavuše do crnke preko brinete, možda i riđokose, pa obratno.
    Imamo internacionalni dan.
    Rađamo decu. Nama ih babice prvo stave na grudi. Naš glas i naš miris prvo prepoznaju. Mi ih dojimo.
  Na brodu ste koji tone. U čamce za spašavanje ulazimo prvo mi.
   Ako hoćemo da radimo neki  ’muški’ posao, nazivaju nas pionirkama. Ako oni hoće da urade ’ženski’ posao, nama će biti zlatni i dobiće jedan veliki plus. Biće velikodušno nagrađeni  te noći u spavaćoj sobi, ali će ih ostali muškarci nazvati papučarima i mekušcima.
   A erogene zone? Ženska koža je gotovo sva jedna erogena zona. Celo telo.Kad bi na ženskom telu upalili lampice tamo gde su joj osetljive tačke, svetlela bi cela. Kod naših polovina, koje posle svega zaista ne mogu da nazovem ’savršenim’, svetlelo bi samo ONO  jedno mesto.
   Zato, dragi naši muškarci, mi nismo ni slabiji ni nežniji pol. Jabuku ne treba deliti na polovine, ne treba je seckati. Zajedno JESMO jabuka.  Potrudimo se da što duže ostane sveža i  slatka.I kandirana ako treba. Mi smo sa vama da se dopunjujemo. Vi ste sa nama da se razumemo. Zajedno smo da poštujemo naše različitosti. Zajedno smo da se volimo.

U ime svih rumenih i sočnih jabuka, šaljem pozdrav Ajfelovom tornju iz  Las Vegasa!  

Нема коментара:

Постави коментар